Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když žijete větší část roku v zahraničí, mohla byste vědět, kdo to těm babičkám na stará kolena přichystal. Pravdou je ovšem i to, že i lidé trvale žijící v ČR to často nevědí nebo předstírají dlouhé vedení. Mohou za to vlády zemí, které rozmazlovaly a vyzbrojovaly Rusko a tolerovalo jeho slouhy celé ty roky, kdy se Putin připravoval na válku a ovlivňoval v mnoha zemích veřejné mínění právě prostřednictvím těch tzv. pátých kolon.

0 1
možnosti

Zajímavé, minulý blog jste měla před rokem a teď, právě v den konání prezidentských voleb, máte neodolatelné nutkání napsat o zchudlých babičkách.:-P

0 0
možnosti
JK

Už se to níž probíralo, když mám barák za 25 milionů, nesmím spolíhat na 20 tis. důchodu.

0 0
možnosti
Foto

My jsme před zdražením platili za elektřinu zálohy asi 2500,- plyn nemáme. Teď to zvýšili asi na 6000,- . U některých seniorů musíte počítat s pokročilo sklerózou. Vzpomínám, jak moje babička v pokročilém věku vyprávěla mezi lidmi, že ji dcera ani nedá najíst. A podobně.

1 0
možnosti
JK

Ty zálohy jsou klidně možné, rodinný domek z osmdesátek tady na jižní Moravě záloha 15.500,- za plyn a 4.500,- Kč za elektřinu, dodavatel MND, v domě 2 lidé v důchodu. Samozřejmě ve vyúčtování to dozná nějaké úpravy, ale původní zálohy /2800 plyn, 1800 elektřina/ byly z dob, kdy byla velkkoobchodní cena ruského potrubního plynu 15 - 20 EUR/MWh. U LNG čekejte do budoucna cenu cca 45 - 60 EUR/MWh (tak jaký je průměr ceny v Japonsku a jiřní Koreji, kde mají k dispozici jen LNG), tzn. ty zálohy budou do budoucna nižší, ale ne extra zásadně /samozřejmě i 20% snížení bude při těch cenách dost peněz/. Bohužel jsme se nastavili na laciný ruský plyn, než se ustanoví nová rovnováha, bude to chvíli trvat - a ta rovnováha samozřejmě bude na vyšších cenách.

0 0
možnosti
IL

I32v71a91n52a 88L72a69n70c94e

14. 1. 2023 14:00

O prošlých potravinách jsem už někde něco četla, ale ted nevím, jestli to bylo tady v Americe nebo v Čechách. Že prošlá lhůta není na závadu. Nejdříve si k jídlu přičichněte a pokud dobře voní a i chutná, tak není důvod jídlo nesníst.

Připomnělo mi to, když jsme byly děti, tak naše babička nikdy nic nevyhodila, zavařenina: nahoře plesnivá, tak se to sejmulo a dole už tomu nic nebylo.:-(;-(Rv

1 0
možnosti
Foto

víte babičky zavařenina nebyla plná chemie jako je dnes vše a ta chemie ve starších potravinách dělá hodně velký problém - mění se tím složení daného výrobku, poroto by měly být ty prošlé potraviny za nějaký čas kontrolovány, jestli jsou opravdu nezávadné. Např. do konzerv se vylučuje z obalu rakovinotvorná látka, takže čím starší konzerva, tím je jí tam více atd.

0 0
možnosti
Foto

Chudáci babičky z rodinných domků a vilek....tak dnes vypadá chudina? Dovedu si to představit. Velké neudržované domy bez plastových oken a zateplení. Já žiji v malém udržovaném rodinném domku. Zateplení a plastová okna jsou samozřejmostí. Za energie platím pochopitelně víc než dřív. Víc než 7000 to nebude. Kde je chyba? Mají snad babičky na vytápění svých nadměrných haluzen přímotopy? Tak jedině mohou protopit spousta peněz. Bojler to určitě nebude....

3 3
možnosti
Foto

no ony ty babičky a dědové totiž nemají statissíce na zateplení a na nová okna - většinou jsou to starší domečky. Já nevím všechny podrobnosti, ale pokud se podíváte do médií, tak v TV už bylo několik případů, že složenky za energie převyšovaly důchod starých lidí, takže to nebude žádná vyjímka.

2 0
možnosti
Foto

Nespletla jste se o nulu v těch zálohách, nebo to jsou snad předpisy na celý rok? My sice bydlíme v bytě, ale máme všechny možné elektrické spotřebiče a všechny používáme a zálohy máme necelých 1800 na měsíc. To jedině, že by ještě elektřinou topily.

0 0
možnosti
Foto

Tak já za elektřinu platím stejně a to mi jede non stop odvzdušnovač v čističce. Asi žijeme v nějaké jiné realitě...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1866x
Také rádi vaříte, nebo jen hledáte inspiraci pro dnešní oběd či večeři? Tak jste tu správně. Nabízím Vám jednoduché a rychlé recepty, které zvládne každý. Mým koníčkem je mezinárodní kuchyně. Zkuste něco nového a nechte se inspirovat dálkami a vůní koření a cizokrajných pokrmů, které nemusí zpestřit jen sváteční tabuli.